Lažni Jaz - izvor vseh težav

 
 

Če ima zlo kakršnokoli realnost je to popolno istenje z oblikami - fizičnimi, miselnimi in čustvenimi.

Eckhart Tolle,
razsvetljeni mojster in duhovni učitelj, avtor knjig

Samo v Sloveniji je 400.000 ljudi depresivnih, od tega jih 100.000 jemlje antidepresive, vsak osmi otrok pa ima duševne motnje in druge s tem povezane težave. Zakaj je temu tako, ko pa vsi želimo biti srečni in zadovoljni? Zakaj se zdi, da se nam sreča in zadovoljstvo izmikata iz rok, ko pa je to navsezadnje del naših osnovnih potreb? Razlog je čustvena nekompetenca oz. nezmožnost upravljanja s samim sabo. Je del zadovoljevanja duševnih potreb, ki pa se jih nikoli nikjer nismo zadovoljivo naučili zadovoljevati, zato po večini ljudje pri zadovoljevanju teh potreb improvizirajo. Vendar pa improvizacija nikoli ne more biti tako učinkovita, kot mojstrstvo.

Vendar pa čustvena nekompetenca oz. nezmožnost upravljanja s samim seboj ni edini razlog, ki nam onemogoča, da bi v življenju bili srečni in zadovoljni ter dobili tisto, kar si želimo. Znotraj nas obstaja del naše osebnosti, ki se je razvil v zgodnjem otroštvu in nam še danes v odrasli dobi ustvarja probleme.

Spletni webinar Lažni Jaz - izvor vseh težav predstavlja prave razloge za nezadovoljstvo, ki ga doživljamo v življenju, pa tudi ostale težave, ki nas spremljajo na vsakem koraku. Vsebina webinarja natančno razkrije ta del nas, mehanizme njegovega delovanja ter načine, na katere nam onemogoča, da bi živeli srečno in zadovoljno, nakazane pa so tudi možnosti rešitev.

Lažni Jaz nas že v zgodnjem otroštvu oropa samozavedanja in nas prepriča, da smo to telo, zato se začnemo identificirati z njim, glavni motor našega delovanja pa ni več intuicija in šesti čut, pač pa naš um, ki si začne domišljati, da vse ve in da je vse pod našim nadzorom. Tako ne preseneča, da lažni Jaz v sedanjem obdobju povprečno obvladuje 97% našega delovanja, duša s svobodno voljo pa le tri odstotke. Lažni Jaz je tudi tisti, ki krmili naše karmično kolo. Njegove pobude, ki se kažejo kot "napake", ki jih počnemo, temeljijo na značajskih hibah, kot so jeza, nezadovoljstvo, ponos, zavist, sram, pohlep itd. Glavna značilnost lažnega Jaza je nenehno identificiranje z nečim. Druga hiba ega pa je sekvenčna obravnava dogodkov - čas, ki ga dojema linearno, zato ves čas beži iz sedanjosti v preteklost, ki jo obvlada in v prihodnost, od katere si obeta nove uspehe. Vendar pa je to problem, saj je čas največji generator strahu. Tretja lastnost ega je občutek pomembnosti, skozi katero se na vsak način trudi zavarovati svoj obstoj, četudi to pomeni delovanje na škodo drugim, pa tudi samega sebe. Tudi, ko išče rešitve, jih išče le na ravni uma, s katerim pa jih ni mogoče rešiti, ker je problem on sam.

Lažni Jaz se nam kaže kot najboljši prijatelj, ki nam hoče samo dobro, zato ne preseneča, da v Bibliji piše, da se "Satan izpreminja v angela svetlobe" (2. Kor. 11:14), v resnici pa je "rjoveč lev, ki išče, koga bi požrl." (1. Pt. 5:8). Če želimo v življenju biti srečni in zadovoljni, se moramo prej ali slej soočiti s tem delom sebe in ga začeti odstranjevati oz. izvesti "demontažo ega".


Vsebina webinarja:

  • zakaj ljudje trpijo;
  • tri osnovne človekove potrebe;
  • kaj je pravi smisel življenja;
  • ali je trpljenje potrebno;
  • dinamika razvoja lažnega Jaza;
  • lestvica notranjih stanj zavesti po dr. Hawkinsu;
  • identiteta žrtve;
  • delovanje iz lažnega Jaza;
  • koraki do osvoboditve iz sužnjevanja lažnemu Jazu.

Vodja webinarja:

Robert Zupančič, koordinator in vodja izobraževalnih programov na Akademiji Millennium ter regresoterapevt po metodi dr. Michaela NewtonaRobert Zupančič je koordinator in vodja izobraževalnih programov na Akademiji Millennium, deluje kot radiestezist, Quantec® terapevt za nevrolingvistično reprogramiranje, bioterapevt po metodi Domančić in Tesla metamorfozaTM, izvaja pa tudi regresije v prejšnja življenja (PLSR) in v življenje med življenji (BLSR) po metodi dr. Michaela Newtona, za kar se je izšolal v ZDA pri dr. Lindi Backman, dolgoletni sodelavki dr. Michaela Newtona in soustanoviteljici Društva za duhovno regresijo (Society For Spiritiual Regression). Robert se s področjem osebne rasti na inovativen in nekonvencionalen, alternativen način ukvarja že 15 let, v zadnjem času pa se intenzivno ukvarja z ljudmi pri zdravljenju fizičnih bolezni in psihosomatike z metafizičnim zdravljenjem, katerega del je tudi E-šola osebnega razvoja, Osebnostni korektivTM.

Več informacij o Robertu in področjih njegovega delovanja